Logo CentruTestareAcreditat ECDL

 

 

 

 

 

 


SP Simple Youtube

Please enter youtube id.

JW Media Player

You must have Flash Player installed in order to see this player.

 

Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

 

 

 

image002Mă numesc Gâscă Raisa Daniela şi sunt elevă în clasa a XII-a A la Liceul Tehnologic” Doamna Chiajna”.

Pentru cei care nu cunoaşteţi sau nu aţi descoperit încă beneficiile faptului de a fi parte a Consiliului Elevilor, o să vă prezint experienţa mea în legătură cu acest aspect. Sper să vă inspire şi să vă insufle dorinţa de a vă implica mai mult în activităţile şcolii.

Consiliul Elevilor construieşte viziuni, dezvoltă persoane, proiecte și resurse, cultivă principii, mediază relații și schimbă realități.

Consiliul Elevilor este pentru mine ca o a doua familie şi ca o a doua casă, locul unde pot realiza tot ce mi-am dorit în viaţa de licean şi locul în care mă pot dezvolta atât personal, cât şi profesional.

Cu cea mai mare sinceritate pot să spun că aici am învățat să lupt pentru drepturile mele, aici am învățat ce înseamnă munca în echipă, voluntariatul, cât şi implicarea în comunitate.

Sper că voi reuși să lupt în continuare cu succes pentru drepturile tuturor elevilor din liceul nostru în calitate de membru al Consiliului Elevilor, aşa cum în anul şcolar trecut am reuşit să o fac, atât la nivelul liceului, cât şi la nivel judeţean.

Consiliul Elevilor rămâne pentru mine și pentru toți cei care îi vor trece pragul o organizație condusă de elevi pentru elevi. Consider că disponibilitatea pentru implicarea în activităţi de amplă durată reprezintă una din cele mai importante caracteristici ale mele.  Pe lângă aceasta, capacitatea de a crea proiecte viabile, dovedită în anul şcolar precedent şi abilitatea de a lucra în echipă şi de a coordona activitatea acestui tip de grup de lucru sunt atribute ce nu trebuie să lipsească unui adevărat lider.

Aici am avut şansa să fiu provocată din punct de vedere intelectual, din punct de vedere al seriozității, al punctualității etc. Aceste mici trepte de care inițial îmi era teamă că m-aș împiedica, mi-au părut mult mai mici odată urcate. În cadrul Consiliului Elevilor te ajuți pe tine însuți, ținându-te de mână cu ceilalți. Consiliul Elevilor este organizaţia nonguvernamentală ce îţi oferă posibilitatea directă de a face o schimbare.  

Fiind vocea colegilor mei, am învăţat ce înseamnă să lucrezi în echipă,  coordonând şi organizând diferite proiecte/acţiuni. Proiectele vin și trec totuşi. Pentru mine însă, cea mai importantă componentă a Consiliului Elevilor a fost networking-ul, reţeaua de oameni pe care mi-am format-o, prieteniile, oameni pe care ştiu că mă pot baza la orice oră din zi sau din noapte.

Un citat care m-a inspirat a fost: „Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” - Mahatma Gandhi. Deci, dacă vrei să schimbi ceva în rândul elevilor, ei bine, fii tu schimbarea aceea! Implică-te şi demonstrează de ce eşti în stare! 

 
 


Copyright ©2013-2016 Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”. Toate drepturile sunt rezervate.