Logo CentruTestareAcreditat ECDL

 

 

 

 

 

 


SP Simple Youtube

Please enter youtube id.

JW Media Player

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Gândeşte cutezător !

 

În data de 12.05.2014 elevii claselor V-VIII au participat la seminarul ”Gândeşte cutezător!”, susţinut în parteneriat cu Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie Bucureşti.

Cadre didactice participante: prof. Mariana FOJICĂ – director, prof. Veronica APOSTOL – director adjunct, prof. Răzvan VOICESCU, prof. Gabriela BĂDULESCU, prof. Daniela VELICU.

Reprezentanţii A.S.E.F.: Laura VAŢE şi Elena CONDREA.

Copiii şi în mod deosebit  adolescenţii au nevoie de modele de viaţă. Seminarul ”Gândeşte cutezător!” este inspirat din viaţa renumitului neurochirurg Ben Carson. Acesta ajunge din cel mai slab elev la învăţătură un elev eminent şi apoi primul medic care reuşeşte separarea gemenilor siamezi, datorită unui program de lectură impus de mama lui. El a conceput un acronim: Think Big, care conţine în esenţă succesul său şi care îi poate ajuta şi inspira şi pe copii şi tineri.

Seminarul “Gândeşte cutezător!” are drept scop motivarea elevilor pentru a-şi dezvolta potenţialul intelectual, pentru a-şi descoperi talentele şi pentru a-şi alege o profesie. Totodată este vizată şi impulsionarea  elevilor pentru a citi mai mult, ştiut fiind faptul că interesul acestora pentru lectură a scăzut.

De asemenea, în cadrul seminarului au fost prezentate şi alte mari personalităţi ale omenirii, cum ar fi Louis Pasteur, Thomas Edison, Albert Einstein, care pot constitui o sursă de inspiraţie pentru elevi.

La sfârşitul activităţii a avut loc o prezentare de carte, şi anume “Gândeşte cutezător” şi “Mâini înzestrate”, care reprezintă suportul de curs al seminarului.

          Organizarea activităţii: Constanţa FLOAREA, profesor psiholog C.J.R.A.E. Ilfov

 

Galerie foto

 
 


Copyright ©2013-2016 Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”. Toate drepturile sunt rezervate.