Logo CentruTestareAcreditat ECDL

 

 

 

 

 

 


SP Simple Youtube

Please enter youtube id.

JW Media Player

You must have Flash Player installed in order to see this player.
 

Tu îți cunoști drepturile? Hai să ne informăm! – activitate de informare europeană

 

Centrul Europe Direct Bucureşti din cadrul Institutului European din România a organizat în cadrul Liceului Tehnologic “Doamna Chiajna” activitatea de informare europeană Tu îți cunoști drepturile? Hai să ne informăm!

Evenimentul a avut ca scop creşterea gradului de informare pe teme europene a elevilor de liceu, cu accent pe drepturile pe care aceştia le au în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene. Acțiunea a avut un caracter atât informativ, cât și practic, prezentările fiind însoțite de activități interactive, care au stimulat implicarea elevilor din clasele IX-XI, coordonați de doamnele prof. Adelina ȘERBAN și Carmen ȘOGORESCU.

În prima prima parte a evenimentului au avut loc prezentările informative susținute de echipa Europe Direct București: Loredana Licuța – expert informare și comunicare, Irina Cojocaru și Andrada Petrache – bursieri ai Centrului. Temele acoperite au vizat rolul și activitatea specifică Europe Direct, noțiuni generale despre Uniunea Europeană, informații despre cetățenia europeană și drepturile aferente acesteia.

A doua parte a acțiunii a îmbrăcat forma unor activități interactive, care să verifice și să consolideze cunoștințele dobândite de elevi într-o manieră non-formală. Astfel, elevii au mimat și ghicit drepturile cetățenilor europeni, pe care le-au prezentat apoi într-o formă grafică ingenioasă.

Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna” va participa, la începutul lunii iunie 2016, alături de Colegiul Național “Spiru Haret” București, la un concurs de teatru forum, la sediul Centrului Europe Direct, evenimentul având ca scop punerea în practică a informațiilor acumulate privind drepturile fundamentale pe care elevii le au în calitate de cetăţeni ai Uniunii Europene.

Galerie foto

 


Copyright ©2013-2016 Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”. Toate drepturile sunt rezervate.