Logo CentruTestareAcreditat ECDL

 

 

 

 

 

 


SP Simple Youtube

Please enter youtube id.

JW Media Player

You must have Flash Player installed in order to see this player.
 

Căpitan la 15 ani

 

Activitatea “Căpitan la 15 ani” s-a desfășurat pe Lacul Morii, pe parcursul întregii săptămâni a Școlii Altfel (cu excepția zilei de miercuri când, datorită vremii nefavorabile, a fost reprogramată după vacanță activitatea, la care urmau să participe elevi din clasele VII-VIII de la Școala gimnazială nr. 160 „Sfânta Treime”), fiind un prilej pentru elevii claselor VII-VIII de a se familiariza cu activitatea sportivă specifică yachtingului.

Obiective urmărite:

-      desfăşurarea unei activităţi relaxante în mijlocul naturii, benefică menținerii și  îmbunătățirii stării de sănătate, sub acțiunea factorilor naturali;

-         însușirea normelor de siguranță și de folosire a echipamentelor;

-         cunoaşterea elementelor componente ale ambarcațiunilor cu vele și a principiilor de deplasare cu acestea;

-       învățarea unor procedee tehnice de bază specifice yachtingului, precum și a unor noțiuni de marinărie și a tehnicii de executare a unor noduri marinărești.

Activitatea a fost coordonată de domnii profesori Adrian MIHĂIȚĂ, Dumitru STREINU și Roxana TĂNASE, cărora li s-au alăturat profesori de la școlile partenere: Cosmin BĂRBIERU, Alina CIORA și Adrian ACOSTĂCHIOAIE. În organizarea și asistența activității au avut un rol important și elevii claselor IX-XII din cadrul Liceului Tehnologic „Doamna Chiajna”, înscriși la profilul sportiv – specializarea yachting.

Elevii participanți la activitate au provenit atât de la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” (clasa VIII), cât și de la Școala gimnazială nr. 167 (clasele VII-VIII) și Școala gimnazială nr. 310 „Regele Mihai I” (clasa VIII).

Ne-a bucurat entuziasmul manifestat de elevi pentru acest sport frumos, dar mai puțin cunoscut! Dacă doresc să aprofundeze cunoștințele în acest domeniu, îi așteptăm cu drag să se înscrie în clasa a IX-a la noi, la profilul sportiv – specializarea yachting!

Galerie foto

 


Copyright ©2013-2016 Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”. Toate drepturile sunt rezervate.