Logo CentruTestareAcreditat ECDL

 

 

 

 

 

 


SP Simple Youtube

Please enter youtube id.

JW Media Player

You must have Flash Player installed in order to see this player.
 

Mulțumim Ralucăi Grigoriță și Florentinei Băjenaru de la Radio 3 NET „Florian Pittiș” pentru articolul de mai jos:

 

Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”, un liceu de nota 10 – pentru cooltură

 

10 mai și 10 pentru cooltură, o primă ediție pentru un viitor cooltural.

 

Nota 10 o primeşte, cu fiecare elev care îi trece pragul, şi Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”. Însăşi deviza liceului aduce pozitivitate şi disciplină în rândul tinerilor care se fac remarcaţi prin rezultatele lor. 

"Un tânăr educat, un om câştigat!" – acest îndemn trimite la educaţie, cultură şi verticalitate. Acestea sunt trăsăturile celor care activează aici, ca profesori.

La fiecare 10 mai este sărbătoare pentru Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” şi pentru toţi cei care îi deschid uşa. 

 

Liceul a fost înfiinţat la data de 10 mai 2004, pe structura Şcolii generale nr. 2 Roșu-Chiajna, la inițiativa doamnei director de atunci și actuală Inspector Școlar General Adjunct al ISJ Ilfov, Maria-Gabriela ILISIE, cu sprijinul domnului primar al comunei Chiajna, Mircea MINEA. Iniţial s-a numit Grup Şcolar „Doamna Chiajna”, iar din 2012 poartă numele de Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”.

Una din specializările liceului este „Electronică și automatizări” – secţie bilingvă româno-spaniolă. Secția bilingvă oferă elevilor de liceu posibilitatea de a studia deopotrivă limba spaniolă, geografia, istoria şi cultura Spaniei, cu precădere punându-se accent pe deprinderea abilităţilor de comunicare scrisă şi orală în această limbă. Secția bilingvă a fost înființată în anul școlar 2010-2011 prin implicarea liceului într-un program educaţional internaţional iniţiat de Ministerul Educaţiei din Spania, prin care acesta și-a luat angajamentul să trimită un profesor de naţionalitate spaniolă, care să se ocupe de predarea disciplinelor aferente, alături de ceilalţi profesori români de specialitate.

Elevii secţiei bilingve participă la numeroase activităţi extraşcolare, cel mai semnificativ fiind Festivalul de Teatru Școlar în Limba Spaniolă din România și Republica Moldova, organizat de Ambasada Spaniei în România, la care Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” a participat de patru ori.

O altă specializare a liceului este cea de „Turism şi alimentaţie”, în urma căreia elevii pot ajunge tehnicieni în gastronomie şi pot lucra în bucătăriile din cadrul restaurantelor, hotelurilor, barurilor, snack-barurilor, cafenelelor, spitalelor, cantinelor etc.

Cea de-a treia specializare a liceului este cea de „Instructor sportiv (fotbal, yachting)”.

Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna” este singurul liceu din țară cu specializarea yachting. Yachtingul este un sport cu o popularitate în permanentă creştere. Caracterizat prin spectaculozitate şi dinamism, presupune deplasarea cu ajutorul vântului şi întrecerea cu alte ambarcaţiuni de-a lungul unui traseu, cu solicitări complexe de viteză, viteză de reacţie, îndemânare, echilibru, atenţie concentrată şi distributivă.

Yachtingul apare şi în Comună Chiajna încă din anul 2001, prin eforturile voluntarilor de la Fundaţia FAPT, dar şi prin sprijinul şcolii şi al comunităţii locale, învecinarea Liceului Tehnologic “Doamna Chiajna” cu Lacul Morii făcând posibilă introducerea acestei specializări în oferta educațională.

 

Şi pentru că cei 12 ani de la înfiinţarea liceului nu puteau trece neobservaţi, conducerea, împreună cu profesorii instituţiei şcolare, a organizat o competiţie culturală, educativă, care să le permită elevilor de la clasele V – X să se desfăşoare liber şi constructiv în acelaşi timp. 

La competiţie s-au înscris mai mulţi elevi, care în urma primelor două etape din lunile ianuarie şi martie au fost repartizaţi pe echipe.

La final au rămas trei echipe de elevi cu trei nume diferite, slogane unice şi ţinute în culori atent alese. 

Astfel, „Culturiștii” geniali, Red Team şi Nasty s-au întrecut în răspunsuri la testele-grilă, au depus efort în cadrul probelor sportive şi au trecut de orice imaginaţie în probele de creativitate. 

Clasamentul în urma competiţiei arată  aşa:

Loc I: “Culturiștii” geniali

Loc II: Red Team

Loc III: Nasty

Pe lângă premiile şi locurile de pe podium, fiecare echipă a mai primit câte o recompensă: 

Cea mai frumoasă ținută: Nasty

Cel mai original nume de echipă: Red Team

Cel mai reprezentativ slogan: “Culturiștii” geniali

La finalul activității au fost lansate în aer baloane în culorile celor 3 echipaje (roșu, albastru, alb), cu mesajul “Cultura este cool!”

 


Copyright ©2013-2016 Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”. Toate drepturile sunt rezervate.