Logo CentruTestareAcreditat ECDL

 

 

 

 

 

 


SP Simple Youtube

Please enter youtube id.

JW Media Player

You must have Flash Player installed in order to see this player.

Locul I la Concursul de Teatru Forum „Fii pion pe tabla de șah a unei Europe mai bune!”

 

La data de 23 septembrie 2016, Centrul Europe Direct București din cadrul Institutului European din România a organizat Concursul de Teatru Forum intitulat „Fii pion pe tabla de șah a unei Europe mai bune!, la care au participat elevi ai Liceului Tehnologic „Doamna Chiajna” și ai Colegiului Național “Spiru Haret”, care au fost implicați, în luna aprilie a anului curent, în activitățile de informare intitulate “Tu îți cunoști drepturile? Hai să ne informăm!”

Tema concursului s-a axat pe prioritatea Comisiei Europene privind “Un spațiu de justiție și drepturi fundamentale bazat pe încredere reciprocă”, dar și pe prioritatea Reprezentanței Comisiei Europene în România privind “Educația”.

Evenimentul a debutat cu discursurile introductive susținute de doamna Director General al Institutului European din România, de doamna Ioana MARCHIȘ – coordonatorul național al rețelei Europe Direct România, Reprezentanța Comisiei Europene, precum și de doamna Loredana LICUȚA – coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct București. Cele trei discursuri au fost încurajatoare și i-au îndemnat pe elevii de liceu să se bucure de toate oportunitățile de acest gen, să fie îndrăzneți, să-și alunge emoțiile și să fie cât mai expresivi în jocurile de rol.

Elevii de la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”, pregătiți de doamna prof. Adelina ȘERBAN, au reprezentat, prin jocul de rol, drama unei tinere românce care a plecat în Spania în căutarea unui loc de muncă mai bun. Aceasta s-a confruntat, pe parcursul călătoriei și al șederii în noul stat cu diverse probleme precum: discriminare rasială, ineficiența sistemului legislativ față de cetățenii străini, dificultăți de comunicare în limba oficială a țării respective, stereotipuri. După încheierea piesei, alți elevi din sală au intervenit în postura de actori, schimbând cursul acțiunii și al evenimentelor și ghidându-le spre un final cu totul diferit.

Așadar, scopul acestei reprezentații a fost punerea în practică a informațiilor acumulate privind drepturile fundamentale pe care elevii le au în calitate de cetățeni ai Uniunii Europene, prin metoda creativă a teatrului forum. O piesă de teatru forum este o modalitate bună de interacţiune, fiind o versiune a teatrului care creează o punte între actori şi spectatori. Pornind de la o problemă identificată, tinerii noștri au invitat publicul prezent să se transforme în actori şi să găsească rezolvarea problemei. Activitatea a avut un caracter practic deoarece a adus în discuție problemele actuale cu care tinerii europeni se confruntă atunci când călătoresc peste granițe pentru a găsi un loc de muncă.

Pe lângă cele două echipe de teatru formate din elevii Liceului Tehnologic „Doamna Chiajna” și ai Colegiului Național “Spiru Haret”, au fost invitate și două trupe de teatru. Trupa Impromaniacs, care face teatru de improvizație, a fost foarte aclamată de spectatori deoarece a pus în scenă situații comice și a invitat publicul să ia parte la acțiune. Evenimentul a fost încheiat cu o demonstrație artistică din partea Teatrului de sub arțar, care a adus în scenă un fragment din “Glossă” de Eminescu.

Între timp, juriul a deliberat, pe baza reacțiilor publicului și a decis ca Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna” să primească locul I și să fie premiat de Centrul Europe Direct București.

Alis VOICU – Centrul Europe Direct București

 

Galerie foto

 
 


Copyright ©2013-2016 Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”. Toate drepturile sunt rezervate.