Logo CentruTestareAcreditat ECDL

 

 

 

 

 

 


SP Simple Youtube

Please enter youtube id.

JW Media Player

You must have Flash Player installed in order to see this player.
 

COMPUTER SCIENCE FOR HIGHSCHOOL

 

Liceul Tehnologic ,,Doamna Chiajna” Roşu şi Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Snagov au fost selectate să facă parte din proiectul Computer Science for High School, proiect iniţiat de compania Google, la nivel mondial, la începutul anului 2014.

Astfel, în perioada 24.09.2014 – 29.09.2014, la Liceul Tehnologic ,,Doamna Chiajnas-a desfăşurat programul de instruire a elevilor de liceu în domeniul ştiinţei calculatoarelor.

Prezentarea proiectului a fost făcută de către profesorul universitar dr. Grigore ALBEANU de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii ,,Spiru Haret”.

Universitatea ,,Spiru Haret”, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Ilfov, au oferit şansa mai multor tineri ai Liceului Tehnologic ,,Doamna Chiajna" şi ai Liceului Teoretic ,,Mihail Kogăniceanu’’ de a se afirma, pe viitor, în domeniul tehnologiei informaţiei. Casei Corpului Didactic Ilfov, condusă de prof. dr. Florin PETRESCU, i-a revenit sarcina de a selecta elevii care au participat la cursurile programului de pregătire.

Programul de instruire a propus dezvoltarea creativităţii în domeniul informaticii vizuale şi a oferit oportunitatea participanţilor de a studia concepte de programare orientată pe obiecte şi aplicaţii pentru telefoanele mobile, utilizând App Inventor, Digital Media, Pyton, JavaScript, Photoshop, HTML5 şi CSS3.

Cursurile programului de instruire au fost susţinute de domnul profesor universitar dr. Grigore ALBEANU şi de doamna lector universitar dr. Dana VÂLCU de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii ,,Spiru Haret” şi monitorizate de doamna Rodica ŞAITOŞ – profesor metodist la Casa Corpului Didactic Ilfov.

Elevii selectaţi în program au fost coordonaţi de echipa de profesori: Mariana FOJICĂ- Liceul Tehnologic ,,Doamna Chiajna”, Veronica APOSTOL – Liceul Tehnologic ,,Doamna Chiajna”, Georgiana BUSUIOCEANU – Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” şi Mariana GAŞPAR – Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu”.

Elevii s-au arătat deschişi spre acest nou proiect şi au încercat, fiecare după măsura propriilor posibilităţi, să se familiarizeze cât mai bine cu domeniul informaticii şi a oportunităţilor pe care le oferă această specializare,conştientizând faptul că este o modalitate de a se regăsi şi de a afla ceea ce doresc în viaţă.

Următoarea etapă a proiectului prevede organizarea unui concurs de proiecte iniţiate de elevii participanţi la programul de instruire, câştigătorii fiind răsplătiţi cu premii substanţiale, materializate în laptop-uri, tablete şi smart phone-uri.

 

Elevii selectați să participe în proiect:

 

Liceul Tehnologic ,,Doamna Chiajna” Roșu

 

Liceul Teoretic ,,Mihail Kogălniceanu” Snagov

Nume şi prenume

Clasa

Nume şi prenume

Clasa

FRĂSINEANU Adrian

IX A

BĂRBULESCU Marius Ionuţ

XII MI

IONIŢĂ-RADU Ana Alexandra

IX A

CHIRIŢĂ MihăiţăGeorgică

XII MI

MARIN Dan Irinel

IX A

COSTACHE Cornel Marian

XII MI

PLUTĂ Ciprian Justin

IX A

ENĂCHESCU Roberto Alin

XII MI

SURUGIU Ana

IX A

MĂSLINĂ Mihaela

XII MI

DRAGOMIR Alexandru George

IX A

TURMAC Traian Valentin

XII MI

ROPOT RodicaFlorina

IX A

VRĂBIORU Diana Maria

XII MI

BACIU Cosmin Gabriel

X A

CEAUŞ Alexandra

XII MI

DINCĂ Ştefania Georgiana

X A

ILIE Daniel Nicolaie

XII MI

UDROIU Ana Rebeca

X A

RĂDUCANU Victor

X U2

DUMITRU Marina

X A

HRITCU Mihai Alexandru

X MI

FLOREA AndreeaDenisa

X A

MACOVEI Claudiu

X MI

PANAIT Monica Florentina

X A

TOADER Daniela Andreea

XII MI

STERIE Ioana Alexandra

X A

 

EPURE Claudia

X A

 

 

     Despre implicarea liceului nostru în acest proiect s-a scris şi în revista Opinia naţională din data de 29 septembrie 2014. Revista poate fi descărcată de aici.

De asemenea, televiziunea TVH 2.0, care a fost invitată de către Universitatea „Spiru Haret” la lansarea proiectului, a postat pe canalul YouTube secvenţe de la evenimentul din 24 septembrie 2014. Filmul de prezentare poate fi vizualizat aici

 

Elevii noştri – premianţi în proiectul CS4HS

 

 

Galerie foto

 


Copyright ©2013-2016 Liceul Tehnologic “Doamna Chiajna”. Toate drepturile sunt rezervate.